Elkészült István új könyvének kézirata, ami merőben eltér majd az eddigiektől, hiszen ezúttal nem az ifjúságnak, hanem kifejezetten a felnőtt korosztálynak szól. A szerző szavai a hamarosan érkező műről:

„Húszas éveimben kezdtem novellákat és verseket írni egy régi, ajándékba kapott írógépen. Noha időközben elkallódtak ezek a papírlapok, az élet pedig más irányba sodort, sosem adtam fel írói ambíciómat. Végül úgy alakult – elsősorban fiaimnak köszönhetően –, hogy mesekönyvekkel, később ifjúsági regényekkel tehettem le névjegyemet a kortárs irodalom asztalára, ennek ellenére mindig úgy éreztem, felnőtteknek szóló történetek írása során tudok leginkább kiteljesedni. Ilyenkor nem kell visszafognom magam sem a történetvezetés, sem a kifejezésmód tekintetében; minden gondolatomat szabadon papírra vethetem.

2019 őszén volt két hónapnyi szabadidőm, ekkor kezdtem bele első nagyregényembe. Kétszáz oldal után félre kellett tennem, hogy megírjam a megkezdett gyereksorozatok befejező köteteit, majd jöttek a Darwin Wells és a Kipp könyvek. Tavaly októberben aztán nekiültem azzal az elhatározással, hogy semmi másba nem fogok, amíg a végére nem érek. Hónapokra elmerültem a szövevényes történetben, miközben a karakterek egyre jobban a szívemhez nőttek. Bár – szokásomhoz híven – most sem terveztem meg előre a cselekményszálakat, a dramaturgiát és a végkifejlettet, elégedetten gépeltem az utószót a 670 oldal végére.”

* * *

A megjelenés nyár közepére várható.