Téti István – Sváby András

Sváby András élő interjúja Téti István íróval

A Dugonics András Irodalmi Díjas bestseller szerző, Téti István és a népszerű televíziós riporter, Sváby András élő talk show-ja február 18-án kerül megrendezésre a szügyi művelődési házban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk. István többek között elmeséli, hogyan lett saját erejéből először sikeres cégvezető, majd a hazai gyermekirodalom megkerülhetetlen alakja. Első könyve UNICEF Nagyköveti ajánlást kapott, azóta művei országszerte számos iskolában bekerültek a kötelező olvasmányok közé, miközben gyerekek és szülők százezrei váltak különböző korosztályoknak írt sorozatai rajongóivá. Szó lesz a mesékbe rejtett igaz történetekről, amelyekhez a szerző szügyi gyerekkora szolgált alapul, valamint megismerhetünk számos kulisszatitkot és érdekességet az író életéből, illetve könyveinek születéséről. Végül dedikálásra is lesz lehetőség.

Helyszín: Szügyi Művelődési Ház (2699 Szügy, Kossuth út 6.)

Időpont: 2023. február 18. 16:00

A belépés ingyenes.

„Rengeteg író-olvasó találkozóra, könyvbemutatóra hívtak az elmúlt években az ország minden pontjáról, illetve Szlovákiából és Erdélyből is. Legnagyobb sajnálatomra azonban mindig nemet kellett mondanom e megtisztelő felkérésekre, hiszen a nyilvános szereplés nem az én közegem, a klaviatúrám mögött érzem magamat elememben dolgozószobám csendes magányában. Ugyanezen okból kifolyólag hárítottam el szinte minden tévés és rádiós megkeresést is. Lámpalázam van a szereplés bármely formájától, ez az igazság.

András viszont azt mondta, ez így nem mehet tovább, üljünk le és beszélgessünk. Persze lesz ott pár kamera meg néhány ember, de amúgy épp olyan, mintha kettesben csevegnénk. Nos, ezt kétlem, de már nincs visszaút, belementem.

Miért Szügy? Mert az a szülőfalum, ott nőttem fel, ott éltem át azokat a kalandokat, amelyek könyveim bizonyos jeleneteit is inspirálták. (Szívesen beszélek majd a mesékbe rejtett igaz történetekről a Talk Show-ban). Meg aztán még korábban megígértem Frenyó Gábor polgármester úrnak, ha egyszer rászánom magam, hogy közönség elé álljak, az mindenképpen Szügyben lesz. Nem utolsó sorban pedig megboldogult édesanyám emléke motivált a helyszínválasztásban, hiszen ő Szügy falu megbecsült polgára volt, mindenki óvónénije, ott született, élt és dolgozott élete végéig. Én pedig nélküle ma nem lennék az, aki.”

Téti István író

István napjaink egyik legolvasottabb kortárs mese- és ifjúsági könyvírója, aki ennek ellenére még soha, sehol nem szerepelt nyilvánosan. Most itt az alkalom, hogy te is találkozz vele élőben, betekintést nyerj olyan kulisszatitkokba, amelyek még semmilyen fórumon nem hangzottak el, megismerd a népszerű gyerekkönyvek hátterét és a szerzőt, mint embert, továbbá te is tehetsz fel neki kérdéseket, ha úgy érzed, valami kimaradt az interjúból. Elhozhatod meglévő könyveidet dedikálásra, illetve a helyszínen is lesz lehetőséged beszerezni a sorozatok hiányzó köteteit. Szó lesz természetesen a nem rég megjelent felnőtt regényről is, valamint István további terveiről.

Várunk szeretettel február 18-án 16:00 órakor a Szügyi Művelődési Házban (2699 Szügy, Kossuth út 6.). A belépés ingyenes.

Szügy, Nógrád megye

Szügy község Nógrád megyében, Budapesttől 85 km távolságra található, Balassagyarmat szomszédságában. Lakóssága: 1485 fő.